Youth Empowered minihäki mentorid

Youth Empowered avaseminaril viime läbi töötoa, kus saab kogenud mentorite kaasabil leida uusi ideid ja olemasolevaid edasi arendada nii, et selle võimekus reaalsuseks saada kordades suureneks. Leiad vastused küsimustele, kes on sinu toote või teenuse tarbija, millist probleemi sinu teenus maailmas lahendab, kuidas saaks sellega raha teenida ning millised on vajalikud sammud, et oma mõtted reaalselt ka ellu viia. Töö toimub meeskondades - liitumiseks ei ole vahet kas sul juba on idee või mitte -  kes töötavad ideede kallal, millel oleks potentsiaal edukaks õpilasfirmaks saada. Tiimide tööle aitavad kaasa mitmekülgsed mentorid startupidest, suurettevõtetest ja ka edukatest õpilasfirmadest. 

Liis Narusk (Garage48)


Liis Narusk on ELEVATE'i kaasasutaja ja tegevjuht. ELEVATE by Garage48 koondab enda alla ettevõtjad, visionäärid ja eksperdid, kelle eesmärgiks on läbi erinevate inimkesksete eksperimentaalsete meetodite tuua uuendusi ja innovatsiooni ettevõtetesse. Liis on eelnevalt töötanud SEB panga innovatsioonijuhina. Hetkel abistab ta oma nõu ja teadmistega nii startuppe kui ka korporatsioone.
Liis on minihäkatoni moderaator ja läbiviija.


Kai Isand (Garage48)

Igapäevaselt aitab Kai juhtida Garage48 tegevusi ja arengut. Olles korraldanud häkatone rohkem kui 12 riigis on ta ekspert startup ürituste ja kogukondade ehitamises. Teda paeluvad uued ideed ja meeskonnad, kes neid ideid ellu viivad. Ühe suurepärase päeva algus on tema meelest peapeal seis, et gravitatsiooni jõul head ideed pähe jõuaksid.


Heidi Saaver (CocaCola)

Heidi Saaver on Coca-Cola HBC Baltikumi tasustamise ja kompensatsiooni suunajuht vastutades töötajatega seotud dokumentatsiooni, töötasude, soodustuste ja boonuste kalkuleerimise ja väljamakse eest ning sellega seotud raamatupidamiskannete eest. On muuhulgas asutanud ja juhtinud õpilasfirmat ning oli üks Loova Partnerluse MTÜ asutajatest, mis tegutseb Tallinna 32 Keskkooli tugiasutusena, olles hetkel ka MTÜ tegevjuhiks. Omab lisaks 10-aastast eraettevõtluse kogemust. On hetkel Eesti Raamatupidajate Kogu liige ning alustas magistri tasemel õpinguid TTÜ avatud õppes ettevõtte ja ekspordi juhtimise erialal. 
Mentorina on valmis lisaks juhendama ka raamatupidamisega seotud teemadel.



Luulea Lääne (CocaCola HBC)

Luulea Lääne on Coca-Cola HBC Baltikumi kommunikatsioonijuht, kelle vastutada on ettevõtte sise- kui ka välissuhtluse kujundamine. Ta on tegutsenud kommunikatsioonieksperdina 16 aastat ning tema praktilised kogemused ulatuvad kriisikommunikatsioonist kuni börsiettevõtte korporatiivkommunikatsioonini. Suureks väärtuseks peab ta ise nii B2B kui B2C valdkonna kommunikatsioonieripärade ja -probleemide tundmist. Neli aastat (2008-2012)  kuulus ta ka Euroopa suurima kommunikatsioonieksperte koondava liidu EACD juhatusse ning oli pikemat aega ka organisatsiooni kohalikuks koordinaatoriks Baltimaades.
Mentorina soovib ta panustada tiimide töös lisaks kommunikatsioonimaailma tutvustamisele ka näiteks riskijuhtimisele kui ka üldiste valdkondade teemade valgustamisele.


Laur Läänemets (Transferwise)


Laur on läbi ja lõhki tooteinimene. Ta õppis mehaanika ja elektri inseneriks, töötas Jaguar'is autoinsenerina, ehitas tehisintellekti, mis kaupleb aktsiaturgudel ning hetkel on tootejuht TransferWise'is.



Peeter Tamla (Levira)

Peeter Tamla on AS Levira Pilvedivisioni uute tehnoloogiate arendusjuht.

Keerukaid B2B infotehnoloogilisi lahendusi on Peeter disaininud ja implementeerinud juba üle kuue aasta.

Peeter on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli õigusteaduskonna eriala, mis aitab pöörata tähelepanu juriidilistele nüaanssidel mis peituvad peaaegu kõigis keerukates infotehnoloogilistes lahendustes eriti rahvusvaheliste projektide puhul.

Igapäeva töös aitab Peeter uute tehnoloogiate turule toomisega erivevatel ettevõtetel saavutada nende ärilisi eesmärke. Toote- ja äriarendus ning väljaspool raame mõtlemine on ühed võtmesõnad, millega pöördutakse Peetri poole.


Sven Kirsimäe (Pipedrive)

Svenil on üle 10 aasta kogemusi tarkvara arenduse vallas. Ta on räägib nii “Android” kui ka “iOS” keelt, aga on samas huvitunud kõikidest mobiilipõhistest tehnoloogiatest.
Hetkel töötab ta mobiiliarenduse tiimi juhina Pipedrive’is, kus ta ehitab müügitarkvara väikse ja keskmise suurusega firmadele. Pipedrive’i mobiiliäpp tunnistati 2016. aastal ka Eesti parimaks mobiilirakenduseks ning seda kasutavad müügiinimesed üle kogu maailma.
Vabal ajal meeldib Svenile häkkida uusi lahendusi mobiilile, lugeda raamatuid ning reisida. Tema viimane saavutus on rakendus Surfzone, mis lubab surfijatel üksteisega surfi- ja ilmaolusid kiiresti jagada.



Kaspar Kuus (Cody)

Kaspar Kuus on 2016. aasta Eesti parima õpilasfirma Spoony asutaja.  Spoony tooteks olid lusika otsas šokolaadikuubikud kakao valmistamiseks. Ettevõte tegutseb täna osühinguna, kuid Kaspar on sellest väljunud. Kaspar oli õpilasfirmas turundusjuht ja hulludest müügiideedest tal puudu ei tulnud.
Pärast seda on ta mentordanud mitmeid õpilasfirmasid ja aidanud kõvasti kaasa tänavuse parima õpilasfirma Festera edule ja Euroopa võidule.
Hetkel tegeleb Kaspar programmeerimise õppeplatvormi Cody loomisega. Meeskonnaga pälviti rahvusvahelisel startup võistlusel NGAL esikoht ning Cody on läbinud ka Ajujahi programmi, tänavu jõudis tiim 10 parima sekka.



Kevin Reisenbuk (Festera)

Olen selle aasta Euroopa parima õpilasfirma Festera asutaja ning tegevjuht. Suutsime koos meeskonnaga aasta jooksul välja arendada bakteriaalsel teel biojäätmeid lagundava biokasti, mis pälvis auhindu nii Eestis kui ka välismaal. Näiteks suutsime idufirmadega konkureerides võita Startup Day raames korraldatud Kaleidoskoobi võistluse, samas noppisime mitmeid auhindu õpilasfirmade üritustelt. Tänaseks on Festera sirgunud õpilasfirmast osaühinguks ning tegutseb suure hooga edasi.


Andres Susi (Garage48)

Andres Susi on ettevõtja, investor ja mentor - ta on alustanud ja aidanud alustada üle 15 ettevõtte e-kaubanduse, online mängude ja sotsiaalvõrgustike vallas. Eelnevalt on Andres üles ehitanud e-kaubanduse ettevõtte Cherry Media ja online kohtingu teenuse Flirtic.com ning juhtinud online mängudele keskendunud platvormi Playforia. Täna nõustab Andres mitmeid tehnoloogiafirmasid toote- ja äriarenduse vallas. Peale selle on ta ka staažikas investor ja spiiker erinevatel juhtimis- ja tehnioloogiaüritustel.



Kohtume juba avaseminaril ja minihäkil 30. sept LIFT99 ruumides!





You may also like

Diverse youth gave the Estonian Education and Youth Board input for a Participation e-Platform
On 9-11 December, 60 youngsters took part in the Youth e-Participation Hack [officially calle...
Read more →
Garage48 Future of Wood 2022 solutions offer crisis relief and rebuilding support to Ukraine
On the 25-27 of November 130 participants across the Baltics, as well as from Denmark, USA, C...
Read more →
Empowering Youth vol 5 brought together ambitious youth from Moldova and Ukraine
The fifth edition of Empowering Youth is officially wrapped up! We had a lively Mentors’ Mast...
Read more →